Chinese soep van mie met garnalenballetjes

Soepen, Voorgerecht, 2 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 01-03-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr Garnalen
  • 1 eetl. maizena
  • 1 eiwit
  • 1/2 theel. suiker
  • 100 gr. mie
  • 1/2 theel. ve-tsin
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 liter visbouillon
  • 2 eetl. selderie, fijngehakt

Bereiden

Hak de garnalen fijn , vermeng ze met de maizena, het eiwit, de suiker, zout en peper naar smaak het ve-tsin en de knoflook. Draai er balletjes van ter grootte van een flinke knikker. Breng de bouillon aan de kook. Doe er de balletjes bij en laat ze zachtjes koken tot ze boven drijven. Schep ze uit de bouillon, voeg er de voorgekookte mie aan toe. Laat de soep 2 a 3 minuten doorkoken , warm de balletjes erin op en roer de selderie voor het opdienen erdoorheen. Maak de soep af met ve-tsin Dien het op met wat ketjap en partjes citroen.

Materialen

Hakmolen,Soeppan

Bronvermelding