Crème paradis. Een heerlijk toetje, smelt op je tong

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 07-02-2012 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 60 gr. boter
  • 50 gr. bloem
  • 1/2 ltr. melk
  • 1 mespuntje zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gr. suiker
  • 2 eieren, gesplitst

Bereiden

Smelt de boter in een pan. Roer er de bloem door tot een samenhangende massa is ontstaan en laat deze al roerende even doorkoken. Schenk er al roerend bij gedeelten de melk bij en breng het mengsel aan de kook. Voeg pas weer melk toe als het mengsel helemaal glad geroerd is. Voeg het zout toe en laat de vla even zachtjes doorkoken. Haal de pan van de hittebron en los al roerend de vanillesuiker en de suiker in de vla op. Laat de vla wat afkoelen. Klop de eidooiers snel door de afkoelende vla. Klop in een kom de eiwitten stijf en klop het schuim door de nog warme vla.

Bronvermelding