Gestoofde little gem met hazelnoten

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 11-05-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gr. hazelnoten
  • 2 little gem (slakropje per 2 stuks verpakt A.H.)
  • 1 eetl. boter
  • 1 st. sinaasappel, sap en rasp
  • versgemalen zwarte peper

Bereiden

Hak de hazelnoten grof en rooster ze enkele minuten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Doe de hazelnoten op een bord. Halveer de slakropjes in de lengte. Smelt de boter in een hapjespan en leg de slakropjes met de snijkant naar beneden in de pan. Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover. Maal er wat peper over en strooi wat zout over de sla. Schenk het sinaasappelsap erbij. Met deksel op pan ca. 10 minuten zachtjes gaar stoven. Strooi de hazelnoten over de sla. Tip. Maak dit gerecht voor 4 personen of meer in een braadslede en schuif deze na het keren van de kropjes in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Bronvermelding