Aardappelsalade (lauwwarm) met knoflookdressing

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 09-03-2006 | 39 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr zoete aardappel
  • 750 gr krieltjes met schil
  • olijfolie
  • 1 bol knoflook
  • zeezout
  • zwarte peper, versgemalen
  • 1 grote rode ui, in dunne ringen
  • 1/2 bos bladpeterselie, gehakt
  • 1/2 bos marjolein, gehakt
  • voor de dressing
  • 125 ml zure room
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl grove mosterd
  • geraspte schil van 1/2 citroen

Bereiden

Snij de zoete aardappel in parten en leg die samen met de krieltjes op de ingevette bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zeezout en peper. Snij de knoflookbol doormidden en leg die bij de aardappels. Laat in ca. 30 min. in een oven van 180 graden gaar worden. Maak intussen de dressing van de zure room, mayo, mosterd en citroenschil en voeg daar op het laatst een paar uitgeknepen tenen geroosterde knoflook aan toe. Meng de aardappels met de peterselie, marjolein en ui, direct serveren met de dressing ernaast.

Materialen

bakplaat

Bronvermelding