Appel met bruine suiker uit de oven

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 01-03-2006 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 appels (bv goudreinetten)
  • sap van een citroen
  • 75 gr rietsuiker
  • voor het deeg
  • 125 gr roomboter
  • 150 gr rietsuiker
  • snuf kaneel
  • 125 gr volkorenbloem
  • 125 ml ijskoude slagroom

Bereiden

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in achten. Meng citroensap en rietsuiker door de appels en doe ze in de ovenschaal. Klop de boter met de suiker luchtig en meng kaneel en bloem erdoor. Kneed het tot een soepel deeg en rol dit uit. Dek de appels af met een deksel van het deeg en zet het 30 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden. Serveer met de ijskoude slagroom (evt. ongeslagen).

Materialen

ingevette ovenschaal

Bronvermelding