Ananas met vanillesaus

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 01-03-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine verse ananas
  • 2 stevige klonten roomboter
  • 2 vanillestokjes
  • 20 cl water
  • 150 gr suiker
  • 3 el bruine rum
  • 2 el witte wijnazijn

Bereiden

Laat een klont boter op kamertemperatuur komen. Schraap merg uit de vanillestokjes en meng dit met de boter. Houd apart. Giet water in pannetje, voeg suiker toe en breng al roerend aan de kook. Als suiker is opgelost nog 1 min. doorkoken. Zet siroop apart. Schil de ananas en snij in plakken van 2 cm. Verwijder het harde hart. Bak de plakken in grote koekenpan in de tweede klont, verhitte, boter gedurende 3 minuten aan elke kant. Schap ananas uit de pan en giet braadvet weg. Het fruit mag opnieuw in de pan op een zacht vuur. Giet rum bij ananas en laat inkoken. Giet azijn bij ananas en laat inkoken. Giet dan siroop bij ananas en laat 10 min. sudderen zonder deksel. Verdeel ananas over warme borden en laat de vanilleboter uitsmelten (van het vuur af) in de siroop. Saus over ananas lepelen.

Bronvermelding