Ajam kerrie

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 09-03-2006 | 44 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kip in stukken of 6 ons kipfilet
  • 3 kemirienootjes
  • 1 tl ketoembar
  • 1 mespunt kunir
  • 1 tl kerrie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • bouillonblok/poeder naar smaak
  • 2 dl santen

Bereiden

In blender/vijzel malen: kemirienootjes, ketoembar, kunir, kerrie, ui, knoflook en bouillonblok. Kip licht aanbraden, uit de pan nemen. In braadvocht de boemboe (kruidenpap) fruiten. Na 3 minuten de kip toevoegen, goed mengen. Kopje water en de santen toevoegen en zonder deksel half uurt of zoveel langer als de kip nodig heeft om bijna van het bot te vallen laten pruttelen. De saus moet indikken, wordt het te dik en dreigt bijna aanbranden, voeg je wat water toe. Op smaak brengen met extra bouillonpoeder/blok.

Materialen

braadpan, blender of vijzel

Bronvermelding