Menu
'5 Heerlijke hapjes' Kan je van te voren maken
Ingrediënten
- kip
Bereiden
1.Omeletrolletjes met tomatentapenade en basilicum
5 eieren
peper, zout
blaadjes basilicum
1 potje of bakje tomatentapenade
1 teentje knoflook (geperst)
2 eetlepels olijfolie
Klop de eieren los met de knoflook, peper en zout. Verhit de olie en bak hiervan plm. 5 omeletjes.
Besmeer de omeletjes met de tomatentapenade en leg er wat blaadjes basilicum op.
Rol de omeletjes op. Snij ze in 5 of 6 stukken en zet vast met een prikker.
2.Omeletsushi met lente-uitjes
3 eieren
3 lente-uitjes
1 ½ cm verse gemberwortel
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 eetlepel sesamolie
2 teentjes knoflook
2 eetlepels fijngesneden bieslook
peper, zout
zonnebloem- of arachide olie om te bakken
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in hele fijne reepjes.
Maak de gemberwortel schoon en hak dit heel erg fijn.
Pel en snipper de knoflook heel fijn.
Klop de eieren los met 2 eetlepels water. Maak de eieren op smaak met sojasaus, sambal, peper en zout. Roer de lente-uitjes, gemberwortel en knoflook erdoor. Laat het eimengsel een half uurtje rusten.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak 2 grote omeletten. Eerst 1 oprollen. Die op de ander leggen en dan nog een keer samen oprollen. Snij hiervan stukjes van plm. 4 cm.
Lekker met zoete chilisaus.
3.Flensjesrolletjes met tonijnmousse ( plm. 48 stuks)
150 gram zelfrijzend bakmeel
peper, zout
2 eieren
melk
boter om te bakken
1 blikje tonijn op water (ook lekker met zalm)
2 eetlepels crème fraiche
1 eetlepel mayonaise
2 fijngehakte augurkjes
zout, peper
Maak een flensjesbeslag van zelfrijzend bakmeel, peper, zout, eieren en melk en bak hiervan 12 kleine flensjes. Vermeng de tonijn met de crème fraîche, mayonaise en augurkjes. Maak op smaak met peper en zout.
Besmeer de flensjes met het tonijnmengsel. Rol de flensjes op, pak ze in folie en laat ze een uurtje opstijven in de koelkast.
Snij voor het opdienen - de zijkanten weg. Snij de flensjes elk in 6 schuine stukjes. Zet vast met cocktailprikker.
4 Tortillarolletjes met krab (surimisticks) (plm. 18 stuks)
3 bosuitjes (in dunne reepjes)
1 pakje surimisticks (= krabsticks) (plm. 200 gram) (in reepjes)
3 bloemtortilla´s
6 el zoete chili loempiasaus
1 bakje alfalfa (o.a. verkrijgbaar bij AH)
Tortilla´s bestrijken met chilisaus. Bosui, surimi en alfalfa erover verdelen. Oprollen en vastzetten met cocktailprikker en evt. bijsnijden. Elke tortilla in 6 stukken snijden.
5.Pittige tortilla met courgette en gedroogde tomaten
1 dunne courgette (plm. 300 gr)
5 gedroogde tomaten (op olie en uitgelekt)
1 rode Spaanse peper
2 teentjes knoflook
2 el fijngehakte peterselie
2 el olijfolie
zout, peper
8 eieren
3 el slagroom
nootmuskaat
Courgette wassen en in 1/2 cm dikke plakken snijden.
Gedroogde tomaten in kleine stukjes snijden.
Van Spaanse peper pitjes verwijderen en heel fijn snipperen.
Knoflook pellen en snipperen.
2 el olie verhitten en courgetteplakjes hierin rondom goudbruin bakken.
Stukjes rode peper en knoflook even meebakken. Kruiden met zout en peper.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Eieren loskloppen met slagroom, peterselie, zout, peper en nootmuskaat.
Oven voorverwarmen op 200gr. C.
Bakvorm bekleden met bakpapier.
Courgettes verdelen over de vorm.
Eimassa erover gieten en afgedekt met bakpapier of aluminiumfolie in het midden van de oven bakken tot het ei is gestold (plm. 15-20 minuten).
Tortilla af laten koelen en in stukjes snijden.