Ajam besengeh

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 62 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kip in stukken/600 gr kipfilet in stukken
  • 5 kemirienootjes
  • 2a3 sjalotten
  • 1 el ketoembar
  • 1/2 el djinten
  • 1 el kunjit
  • 1 el suiker
  • 4a5 spaanse peper
  • trassi, grote dobbelsteen
  • zout en peper
  • 4 schijven laos (2 tl poeder)
  • 3 blaadjes daon salam
  • 1/2 el assem (tamarinde)
  • 2 dl santen

Bereiden

Kip met peper en zout aanbraden. In blender: kemirienootjes, sjalotten, ketoembar, djinten, kunjit, suiker, 1 tl zout, trassi en Spaanse pepers. Boemboe (kruidenpapje) fruiten met laos, salamblaadjes en assem. Kip en santen toevoegen. Aanlengen met kopje water en half uurtje laten pruttelen zonder deksel, saus goed laten indikken, althans totdat kip van bot valt.

Materialen

braadpan, blender of vijzel

Bronvermelding