Balinese kentucky fried kip (ajam Oka)

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 22-02-2023 | 73 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg kipbraadstukken/drumsticks o.i.d.
  • 1 tl kunjit (geelwortel
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • 4 tenen knoflook
  • 2 st. kleine rode pepers (rawits)
  • 1 tl zout
  • 1 st. ui
  • voor het beslag
  • 2 st. losgeklopte eieren
  • 1 diep bord 4 el bloem, 2 el paneermeel, 1 tl zout
  • 1 tl gemalen peper
  • 2 tl knoflookpoeder

Bereiden

Kipstukken half uurtje in bouillon koken. In blender een marinade maken van kunjit, zwarte peper, knoflook, rawit, zout en ui. Kruiden goed door kip roeren en een dag marineren. Voor het bakken van de kip de losgeklopte eieren door de kip roeren. In diep bord mengsel van bloem, paneermeel, zout, peper en knoflookpoeder mengen. Ruime laag olie in wok verhitten of frituur verhitten tot 180 graden. Kip door bloemmengsel halen en frituren tot deze mooi bruin is. Uit laten lekken op keukenpapier. Tip: 1) rawit kan ook vervangen worden door sambal oelek of Spaanse peper, of weggelaten worden; 2) je kunt de gemarineerde kip ook invriezen voor later gebruik.

Materialen

wok om te frituren of frituur, blender

Bronvermelding