Toetje: Tiramisu

Anders, Nagerecht, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 04-11-2012 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 100 gram fijne suiker
  • 1 citroen
  • 500 gram mascerpone
  • 100 ml brandewijn
  • 300 ml verse sterke espresso
  • 225 gram lange vingers
  • 3/4 eetlepel cacaopoeder

Bereiden

Doe de eidooiers in een kom en klop ze schuimig met een mixer op de hoogste stand. Voeg de suiker toe en roer verder tot deze geheel is opgelost. Was de citroen, dep deze droog en rasp de schil met een fijne rasp over de mascerpone. De witte laag onder de schil niet meeraspen!! Schep de cintroenschil door de mascerpone. Schep de mascerpone met een lepel door de schuimmassa. Meng de brandewijn met de afgekoelde espresso door elkaar. Zet een platte (oven)schaal klaar. Drenk de lange vingers in het brandewijn/espresso-mengsel en leg de lange vingers op de bodem van de schaal. Als de bodem bedekt is met lange vingers, verdeel dan de helft van het mascerpone/eidooiermengsel over de lange vingers en strijk het glad. Maak een tweede laag met de overgebleven lange vingers en het mascerpone/eidooiermengsel. Zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast. Haal de tiramisu een half uur voor het serveren uit de koelkast. Stuif voor het serveren het cacaopoeder er gelijkmatig overheen met een zeefje. De tiramisu is het lekkerst als deze een dag van te voren is klaargemaakt.

Bronvermelding