Vietnamese noedelsoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 03-03-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 lente-uitjes
  • 2 tablet kippenbouillon
  • 100 gram rijstnoedels
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 8 takjes verse koriander
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 limoen

Bereiden

Snij de lente-uitjes in schuine stukjes en breng een ruime pan water met de bouillontabletten aan de kook. Kook de lente-ui in de bouillon beetgaar en schep ze met een schuimspaan uit de pan. Kook de rijstnoedels kort in de bouilon gaar en schep de noedels uit de bouillon (bouillon bewaren).Snij lente-ui en peper in dunne ringetjes, de kipfilet in plakjes en hak de koriander fijn. Voeg alles toe aan de bouillon en breng op smaak met suiker en limoensap.

Bronvermelding