Menu
'Oeroud gehaktbrood' Recept van Berthe Meijer
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
Nodig:
500 gr rundergehakt,
3 eetl broodkruim, geweekt in wat rode wijn,
1 ei,
1 gesnipperde (kleine) appel,
50 gr krenten,
1 theel kaneel,
1 theel kruidnagelpoeder,
1 mespunt nootmuskaat,
100 gr bacon in plakjes,
zout en peper en wat rode wijn.
Verwarm de oven voor op 230°C. Doe het gehakt in een kom en doe er het broodkruim, het ei, de snippers appel, de krenten, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, peper en zout bij. Kneed het goed door en vorm er een 'brood' van. Vet een vuurvaste schaal in, giet er een laag wijn in en leg daar het gehakt in. Dek het gehakt af met plakjes spek. Braad in het totaal 45 minuten. Steeds wat braadvocht en vet van de bodem scheppen en over het vlees laten lopen. Serveer in mooie plakken met gestoofde worteltjes en een dampende aardappel.
Materialen
Het mooie aan deze gehaktschotel is dat het gebruik van appels, krenten en kaneel die middeleeuwse achtergrond van het gerecht