Baci di ricotta

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-12-2004 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram ricotta
  • 2 eieren
  • 75 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • 0,5 theelepel vanilleextract
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • zonnebloem- of andere olie

Bereiden

Klop de ricotta en de eieren in een kom tot een glad mengsel. Doe er de bloem, het bakpoeder, het zout, de kaneel, suiker en het vanille-extract bij. Klop dit alles tot een glad beslag. Giet een laag van 2 cm oloe in een grote ondiepe pan. Verhit de olie tot een druppel beslag die jer eerin laat vallen, sissend rondtolt. Laat ophehoopte theelepels van het ricottabeslag in de olie vallen, vijf of zes tegelijk. Laat je niet verleiden om ze groter te maken, hoe vervelend deze kleine balletjes ook zijn- ze zwellen tijdens het frituren . J e moet ze vrij snel omkeren, dus kun je e het beste niet te veel tegelijk doen. Je moet ook weer niet al te veel poespas maken met al dat hete vet. Keer ze wanneer ze goudbruin worden om en laat ze nog een minuut of zo aan de andere kant bakken. Leg de baci di ricotta die je uit de pan schept op een theedoek, zodat het teveel aan olie eraf lekt. Stapel de hete balletjes gebronsde ricotta in en soort piramide op een schaal. Doe de poedersuiker in een theezeefje en bestrooi de piramide met een gelijkmatig dikke, witte laag. Direct eten. Alsof ik dat nog zoumoeten zeggen

Materialen

grote ondiepe pan

Bronvermelding