De middellandse zee uit de oven van Rineke

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 08-03-2006 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram roze zalm (blik)
  • 1 kg spinazie (of 350 gr.diepvries spinazie,ontdooid)
  • 1 ui
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 4 eieren
  • 2 dl slagroom
  • 125 gram fetakaas
  • 100 gram ontbijtspek in dunne plakjes
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiden

Laat het bladerdeeg ontdooien.Laat de vis uitlekken en verdeel hem in stukjes.Was de spinazie en laat hem goed uitlekken.Pel en snipper de ui en fruit hem in de boter goudgeel en glazig.Voeg de peterselie en de spinazie toe.Laat de spinazie al omscheppend slinken en het vocht verdampen.Verwarm de oven voor tot 180*C.Bekleed de bodem en de rand van een springvorm (24 cm) met de deeglapjes en druk de randen goed aan.Verdeel het paneermeel en de geraspte kaas over de bodem.Doe de spinazie in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit.Klop de eieren met de slagroom, een snufje nootmuskaat en peper en zout naar smaak los.Schep het eimengsel met de zalm door de spinazie.Doe het over in de vorm.Verkruimel de feta erover en leg de plakjes spek erop.Bak het gerecht in de voorverwarmde oven in 40 à 45 minuten mooi bruin en gaar.Leg zonodig de laatste tien minuten een stukje aluminiumfolie op het gerecht.

Bronvermelding