Menu
Pasta alla Thijs
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 4 rijpe (roma)tomaten/ blikje tomaten in stukjes
- 250 gram (luxe) pasta
- 4 eetlepels ricotta
- 1 pot pastasaus met basilicum
- 1 hand rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden (Dille & Kamille)
- 1 eetlepel basilicum in stukjes (uit de vriezer)
Bereiden
Snijd de aubergine in (halve) plakken en leg deze in een vergiet. Strooi er zout over en laat ze ongeveer een half uur uitlekken.
Dep de plakjes droog en grill de aubergines mooi bruin. Bewaar de gegrillde aubergines op een bord.
Ondertussen:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in een (koeken)pan waarin je de olie hebt verhit.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe. Voeg ook de balsamico-azijn en de gedroogde kruiden toe. Laat dit ongeveer 10 minuten op matig vuur pruttelen tot de tomaten lekker zacht zijn.
Voeg de pastasaus, de gegrillde aubergines en de ricotta, de helft van de rucola en de basilicum toe. Verwarm nog kort en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de saus op de pasta en leg er nog een handje rucola bovenop. Eet smakelijk!
N.B. Bij 4 personen wat meer tomaten en een extra aubergine gebruiken. En natuurlijk meer pasta koken! De pot saus is ook dan wel voldoende.
Ricotta is niet zo'n vette kaassoort, dus dit recept is 'slank'!
Materialen
Grillpan