Menu
Knapperig gebakken zalm met lentegroenten
Ingrediënten
- Hoofdgerecht (6 personen):
- 6x150 gram zalmfilets met vel
- 2 el olijfolie
- 2 bosje dunne asperges, houtige uiteinden afgesneden
- 250 gram gemengde sugar snaps,peultjes + jonge sperziebonen
- 80 gram ongezouten boter
- 1 el grove mosterd
- 3 volle el muntblaadjes
- 2 el fijngehakte bieslook
- Citroenmayonaisedressing:
- 150 gram mayonaise (naar believe)
- 1 stuks sap van kleine citroen
- 2 el creme fraiche of zure room
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 C.
Mayonaisedressing:
Doe voor de dressing de mayonaise, het citroensap en de creme fraiche in een kom en meng tot je een vloeibare dressing hebt. Breng op smaak met zout en zet weg.
Hoofdgerecht:
Wrijf de zalmfilets in met olijfolie en kruid met zout en peper. Verhit een grote ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Voeg als de pan heet is de zalm toe met de velkant onder en bak 1 minuut tot het vel knapperig begint te worden. Keer en bak nog 30 sec., plaats de pan dan in de oven en bak nog 5 minuten of tot de zalm gaar is (wat jezelf lekker vindt).
Blancheer intussen alle groenten 1 minuut in een pan met ruimkokend gezouten water tot ze heldergroen zijn. Giet af, verfris in koud water en laat uitlekken.
Smelt de boter in dezelfde pan op middelhoog vuur en roer er de mosterd door. Voeg de geblancheerde groenten en munt toe, schep 1 minuut door en roer er dan de bieslook door. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de vis met mosterdgroenten besprenkelend met de dressing.