Biefstuk in oestersaus

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 ons biefstuk
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 5 ons broccoliroosjes
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels wokolie
  • 1 bosje basilicum

Bereiden

Snijd de biefstuk in plakjes. Meng in een kom de sojasaus met de oestersaus en marineer hierin het vlees circa 10 minuten. Pel en snipper de knoflook. Maak de peper schoon en snijd hem in schuine stukjes. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en bak de knoflook en de peper ongeveer 2 minuten. Voeg de biefstuk toe en en roerbak circa 1 minuut. Haal het vlees uit de pan. Verhit nog een eetlepel olie in de wok en roerbak de broccoliroosjes circa 3 minuten. Voeg het vlees en de marinade toe en verwarm alles. Breng op smaak met zout. Garneer met basilicumblaadjes en serveer met rijst of noedels.

Bronvermelding