Salade met zalm, grapefruit en noten

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 4 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram Gemengde sla
  • 100 gram Rucola
  • 2 Rode Grapefruits
  • 1 Rode ui
  • 100 gram Hazelnoten
  • 400 gram Gerookte zalm
  • 1 Rode paprika
  • 4 Eieren
  • 3 eetlepels Hazelnotenolie
  • 3 eetlepels Zonnebloemolie
  • 1 eetlepel Sherryazijn
  • peper
  • zout
  • 1 Ciabattabrood

Bereiden

Leg de sla en de rucola in een bak ijskoud water. Schil de grapefruits dik en snijd de parten tussen de vliezen uit. Pel de ui en snijd hem in dunne halve ringen. Hak de hazelnoten en rooster ze in een droge koekenpan tot ze gaan geuren. Klop een dressing van de olie,azijn, peper en zout naar smaak. Verwarm het vochtig gemaakte brood in +/- 10 minuten in de oven. Droog de sla en de rucola in een slacentrufuge. Verdeel de sla over de borden. Verdeel er grapefruit, de ui, de zalm, de reepjes paprika, stukjes ei en de hazelnoten over. Lepel de dressing erover. Snijd het brood in sneetjes en serveer ze bij de salade.

Materialen

4 grote borden, Voorverwarmde oven, Koekenpan

Bronvermelding