Choclate Chip Cookies

Gebak, Hapje, 12 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 16-05-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 275 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 125 gr boter
  • 90 gr suiker (of 80 gr bij gebruik vanillesuiker)
  • 90 gr bruine basterdsuiker
  • 1 tl vanilleextract of 1 zakje vanillesuiker
  • 1 groot ei
  • 175 gr pure chocolade in kleine stukjes.

Bereiden

Klop boter, suiker, basterdsuiker en vanilleextract tot het romig is, Voeg het ei toe en klop stevig door. Meng bloem, bakpoeder, zout er door heen. Voeg de chocoladestukjes toe. Vorm een rol van het deeg en leg dat verpakt in plasticfolie in de koelkast voor 60 min. Verward de oven voor op 190. Snijd de deegrol in plakjes en leg deze op bakpapier op een bakplaat. Schuif deze in de hete oven. Ca. 12 minuten bakken (tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze 2 minuten op de bakplaat afkoelen. Leg ze daarna op een rooster en laat verder afkoelen.

Bronvermelding