'Hoeveel heb ik ongeveer nodig per-persoon'. bv pasta, vlees, vis en aardappelen

Anders, Hoofdgerecht, 1 personen, Anders.

Laatst aangepast: 17-05-2010 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Hoeveelheden Het verschilt natuurlijk per persoon, maar er zijn een aantal vaste hoeveelheden waarmee je voor (ook grotere) groepen kunt inschatten hoeveel je ongeveer per persoon nodig hebt: * bij de standaard aardappel-vlees-groente: o iets meer (100-150 gram) vlees als het om los vlees gaat (Schnitzel, spare ribs, karbonade) o neem 150-200 gram vis per persoon o reken 200 gr groente (ná snijden/schoonmaken!) per persoon. Je hebt dus bijv 300 gram spruiten nodig omdat je er de buitenste blaadjes af moet halen. o 2/3 gemiddelde aardappels per persoon * Reken ongeveer 100 gram vlees/150 gram vis per persoon als dit in het gerecht verwerkt wordt (bijvoorbeeld gehakt of kip door de saus of lasagne) * 80-100 gram gedroogde pasta per persoon * 80-100 gram rijst per persoon * 500 gram bereide stamppot (boerenkool/zuurkool/andijviestamppot/enz) per persoon

Bronvermelding