Menu
'Hartige taart met kip en mango' - Heerlijk voor op een warme zomerdag. Lekker met wat verse sla...
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
minimaal 5 plakjes bladerdeeg 1 dubbele kipfilet 1 blikje mango in siroop 1 blikje ananas in siroop 1 rode paprika bosui (lente-ui) 100 g geraspte oude kaas 4 eieren 2 dl melk peper zout Verwarm de oven voor tot 200° C. Vet een springvorm van 22 cm lichtjes in. Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg. Snijd de kip en de paprika in kleine blokjes en de bosui in fijne reepjes. Bak dit in een koekenpan gaar met een klein beetje boter. De mango en de ananas (indien nodig) in blokjes snijden en dit even meebakken in de koekenpan. Kluts de eieren samen met de melk en zout even door elkaar. Verdeel het koekenpanmengsel over het bladerdeeg. Hierover strooi je de helft van de geraspte kaas. Giet het eieren hierover en dek dit af met de andere helft van de kaas. Zet de vorm in de hete oven, en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart 10 minuten buiten de oven afkoelen. Eet smakelijk.