Roti koekoes

Gebak, Hapje, 20 personen, Oosters.
Wachten: 120 minuten,

Laatst aangepast: 17-05-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • suiker, gewicht van 12 eieren
  • meel, gewicht van 6 eieren
  • 1 stokje vanille of
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 eierdopje 7-up

Bereiden

De eierdooiers met de suiker samen draaien, voeg er daarna het meel, het geklopte eiwit en de vanille bij. Laat nu dit deegbeslag ongeveer een half uur stomen in een broedervorm. In plaats van de eierdooiers apart te nemen, gewoon de hele eieren gebruiken. Dus de eieren met de suiker samen mixen, dan het meel en de vanillesuiker toevoegen. Doe dan het beslag in een schone theedoek in een gewone rijststomer. Als je eventueel een deel chocolade wilt hebben, dan een een gedeelte van het beslag achterhouden en een paar eetlepels cacaopoeder toevoegen en nog even goed doormixen. Dit giet je dan op de rest van het beslag en dek het beslag af met de theedoek. Doe dan het deksel op de pan en laat het zo'n 1.5-2 uur stomen. Als de bovenkant 'droog' is, is de roti koekoes gaar.

Materialen

Kom; mixer; weegschaal; eierdopje; theedoek; rijststomer of pan met vergiet.

Bronvermelding