Hollandse hachee

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-04-2006 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram sukadelappen
  • 2 uien
  • 8 kruidnagels
  • 100 gram boter
  • zout
  • 1/4 liter vleesbouillon
  • 1/4 liter rode wijn
  • 10 peperkorrels
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 2 eetlepels donkerbruine suiker
  • 1 eetlepel maizena of allesbinder
  • 2 laurierbladen

Bereiden

Snijd het vlees in dobbelstenen. Pel de uien en snijd ze in vieren. Steek in elk stuk ui een kruidnagel. Verhit de boter en braad het vlees snel rondom aan. bestrooi het vlees met zout. Voeg de bouillon en de wijn toe en breng alles al roerend aan de kook. Doe de stukken ui, de peperkorrels, de laurierbladen, de wijnazijn en de bruine suiker in de pan. Breng weer alles al roerend aan de kook. Temper de hittebron en laat de hachee ruim 2 uur gaar stoven. Het vlees is dan zo zacht dat het uit elkaar valt. Verwijder dan de laurierbladen. Bind het braadvocht met de allesbinder. Serveer dit gerecht met gekookte kruimige aardappelen en rode kool.

Bronvermelding