Karbonade : Rijst met karbonades uit de oven

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 18-05-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 rib-of schouderkarbonades
  • 300 g rijst (afmeten in kop of litermaat)
  • 1 tomaat, in plakken
  • 1 paprika, in ringen
  • 1 ui, in plakken
  • bouillon

Bereiden

Verwarm oven voor op 190 graden. Vet de schaal licht in, verdeel de ongekookte rijst over de bodem. Kruid de karbonades naar wens en bak ze snel aan in een koekenpan, leg ze dan op de rijst. Leg plakken tomaat, ui en paprika op de karbonades. Giet de bouillon (1 1/2 x volume van de rijst) in de schaal. Dek de schaal goed af met een deksel of aluminiumfolie en zet ongeveer een uur in de oven. Is oventijd voor gebruik van koude bouillon, bij gebruik van hete bouillon is ca. 45 minuten voldoende.

Materialen

Grote ovenschaal of braadslede, aluminiumfolie

Bronvermelding