Menu
(Sonja Bakker) Kip uit de oven met groente & aardappeltjes
Ingrediënten
- Divers
Bereiden
Oven voorverwarmen op 150 graden. Een ruime ovenschaal invetten met olie. De kipdelen kruiden met kipkruiden, kerrie, peper en zout. In de ovenschaal verdelen: de kipkarbo's in het midden, de vleugeltjes langs de kant. De aardappelschijfjes, sperziebonen, champignons, paprika, ui en lenteui schoonmaken, snijden en verdelen zodat het er leuk uitziet. Naar smaak knoflookteentjes heel fijn snijden. Samen met klontjes boter over de schotel verdelen. Afdekken met aluminiumfolie en 3 uur in de oven
Materialen
4 kipkarbonades 8 kippenvleugeltjes 1 grote ui, 3 lenteuitjes 1 rode paprika, 1 gele paprika 200 gram champignons 400 gram sperziebonen aardappelschijfjes 3 eetlepels Bak en Braad vloeibaar 6 knoflookteentjes kipkruiden en kerrie naar keuze peper en zout (weinig)