Kalkoen uit de wok

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 05-03-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kalkoenfilet
  • 3 el Conimex Wok olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 (rode) ui
  • 1 sinaasappel
  • 1 stukje gemberwortel van 3 cm.
  • 4 bosuitjes
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 400 gr Chinese kool
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el Conimex ketjap manis
  • enkele druppels tabasco

Bereiden

Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Verhit de helft van de olie in een wok, roerbak hierin de kalkoen 10 minuten en schep deze uit de pan. Pel de knoflook en de ui en snipper deze fijn. Boen de sinaasappel schoon, rasp een halve eetlepel van de schil en pers de vrucht uit. Schil de gemberwortel en rasp of hak deze. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes van 2 cm. Borstel de champignons of veeg ze schoon en snijd ze in vieren of in plakjes. Verdeel de Chinese kool in smalle reepjes. Verhit de rest van de olie in de wok. Fruit hierin de knoflook en ui en voeg gember, bosui en champignons en Chinese kool toe. Roerbak 5 minuten. Voeg sinaasappelrasp, sap, tomatenketchup, ketjap manis, tabasco en de kalkoenstukjes toe en bak nog 5 minuten. Serveer het gerecht met rijst of grof bruin brood.

Materialen

Wok, sinaasappelpers, rasp

Bronvermelding