Kaasfondue

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 05-03-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 4 dl witte wijn
  • 800 gr geraspte belegen kaas
  • 0,5 el mosterd
  • 1-2 el maizena
  • 1 scheutje witte wijn
  • nootmuskaat
  • stokbrood
  • versgemalen peper
  • grof bruinbrood
  • tortillachips
  • diverse groenten (bloemkool, broccoli, wortels)
  • diverse groenten (bleekselderij, champignons)

Bereiden

Maak de verschillende soorten groenten schoon. Kook de broccoli, bloemkool, bleekselderij en champignons in 2-3 minuten en spoel er koud water over. Wrijf een pan met een dikke bodem in met een opengesneden teentje knoflook. Verwarm de wijn tegen de kook aan. Voeg de kaas in gedeelten toe, blijf roeren tot de kaas smelt. Voeg peper, nootmuskaat en mosterd naar smaak toe. Bind de fondue met de maizena aangelegd met 2 el water. Serveer de warme fondue, liefst op een rechaud of anders op een plank, met eromheen de verschillende groenten, het gesneden brood en de tortillachips om te dippen.

Materialen

Kaasfonduepan

Bronvermelding