Chocolademousse in 2 kleuren

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 05-03-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • Voor de witte chocolademousse
  • 100 gr witte chocolade
  • 1 el sinaasappellikeur
  • 4 el slagroom
  • 40 gr zachte boter
  • 2 eieren
  • 1 tl poedersuiker
  • 50 gr witte chocolade voor garnering
  • Voor de pure chocolademousse
  • 100 gr pure chocolade
  • 4 el slagroom
  • 10 gr boter
  • 2 eieren
  • 0,5 el poedersuiker
  • 1 el oploskoffie

Bereiden

Hak de chocoladesoorten afzonderlijk. Smelt de witte chocolade en de slagroom in 2 minuten in de magnetron op 800 Watt. Klop het mengsel glad met de zachte boter. Splits de eieren. Roer de dooiers los en klop ze met de sinaasappellikeur door de chocolade. Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een vetvrije kom. Spatel eerst de helft van de eiwitten door het chocolade-mengsel en daarna de andere helft. Verdeel de witte chocolade over 4 coupes en zet ze in de koelkast. Maak de pure chocolademousse op dezelfde manier. Los de koffiepoeder op in 1 el heet water voordat deze door de chocolade wordt gemengd. Schep de pure o9p de witte mousse en strijk de bovenzijde glad. Zet de coupes minimaal 2 uur in de koelkast. Smelt de rest van de witte chocolade 2 minuten in de magnetron op 800 Watt. Giet de gesmolten chocolade op een bakplaat of marmeren plaat. Strijk de chocolade met een natte lepel dun uit. Steek een breed pannenkoekmes onder de chocolade net voordat deze hard wordt. De chocolade krult dan. Garneer de mousse ermee.

Materialen

Magnetron, ijscoupes

Bronvermelding