Snelle vruchtenvlaai

Taarten, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 40 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 27-05-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 3 grote eieren
  • 3 eetlepels warm water
  • 25 gram boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 pakje banketbakkersroom
  • 400 gram vers fruit of fruit uit blik
  • 1 pakje tartina gelei

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius. Meng de boter met de eieren en de suiker en het water in de keukenmachine goed glad. Als je de boter even zachtjes smelt gaat dat het snelst. Klop twee minuten op hoge stand. Voeg daarna de bloem en de vanillesuiker toe en laat 3 minuten kloppen. vet een vlaaiblik (met een verdiepte rand rondom) in en bestrooi het blik met bloem. Giet het deeg erin en zet het blik in de bovenste helft van de oven. Laat 15 minuten bakken. haal de taart uit de oven en laat hem 1 minuut afkoelen. Keer het blik om en laat de taart op een rooster koud worden. Maak ondertussen vulling (een pakje banketbakkersroom doet het prima) en strijk daarmee de taart in. Leg fruit op de taart en maak het geheel af met tartina, de gelei van dr. Oetker. Dit is een heerlijke taart voor de zomer. Snel klaar en lekker voor bij de koffie of als nagerecht!

Materialen

oven, vlaaivorm (met verdiepte rand), mixer of keukenmachine, pannetje voor de gelei.

Bronvermelding