Aardbeien-limoenmousse

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 135 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 30-05-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr aardbeien
  • 5 el limoensap
  • 6 blaadjes gelatine
  • 3 verse eieren
  • 75 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 ml slagroom
  • evt 12 extra aardbeien
  • evt 4 sateprikkers om te versieren

Bereiden

- Was en halveer de aardbeien. Pureer de aardbeien in een hoge kom met de staafmixer. Roer het limoensap door de aardbeienpuree. Week de gelatine in koud water. - Splits de eieren. Klop het eigeel, de suiker en vanillesuiker met de garde van de handmixer tot een dikke creme. Spatel de aardbeienpuree erdoorheen. - Druk de gelatine uit en los hem op middelhoog vuur op. Roer 3 eetlepels van de aardbeienpuree door de gelatine. Roer de aangemaakte gelatine in de resterende aardbeienpuree. Zet kort in de ijskast tot de massa begint te geleren. - Klop de eiwit en de slagroomapart van elkaar stijf. Spatel eerst de slagroom en dan het geklopt eiwit door de creme. Verdeel alles in 4 dessertglazen. Zet de glazen minimaal 2 uur in de koelkast. Steek de aardbeieneventueel aan prikkers en steek ze in de mousse.

Materialen

staafmixer handmixer dessertglazen

Bronvermelding