Menu
Aardbeien-limoenmousse
Ingrediënten
- 500 gr aardbeien
- 5 el limoensap
- 6 blaadjes gelatine
- 3 verse eieren
- 75 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 ml slagroom
- evt 12 extra aardbeien
- evt 4 sateprikkers om te versieren
Bereiden
- Was en halveer de aardbeien. Pureer de aardbeien in een hoge kom met de staafmixer. Roer het limoensap door de aardbeienpuree. Week de gelatine in koud water.
- Splits de eieren. Klop het eigeel, de suiker en vanillesuiker met de garde van de handmixer tot een dikke creme. Spatel de aardbeienpuree erdoorheen.
- Druk de gelatine uit en los hem op middelhoog vuur op. Roer 3 eetlepels van de aardbeienpuree door de gelatine. Roer de aangemaakte gelatine in de resterende aardbeienpuree. Zet kort in de ijskast tot de massa begint te geleren.
- Klop de eiwit en de slagroomapart van elkaar stijf. Spatel eerst de slagroom en dan het geklopt eiwit door de creme. Verdeel alles in 4 dessertglazen. Zet de glazen minimaal 2 uur in de koelkast. Steek de aardbeieneventueel aan prikkers en steek ze in de mousse.
Materialen
staafmixer handmixer dessertglazen