Flan van courgette

Hartige, Voorgerecht, 6 personen, Frans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 30-05-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 courgettes

Bereiden

Flan van courgettes Ingrediënten voor 6 personen: 2 à 3 courgettes 1 teen look en een handvol verse basilicum 1 soeplepel tarwebloem 3 eieren 1 dl room olijfolie, peper en zout 4 à 6 tomaten 1 sjalot en een handvol peterselie sap van 1 citroen Bereidingswijze: 1. de flan Water met wat zout aan de kook brengen. De courgettes wassen, in stukken snijden (het binnenste deel verwijderen), gaar koken (reken 20 à 25'), afgieten en op het vuur opschudden om goed te laten drogen. Laten afkoelen. De oven voorverwarmen op 130°. Smeer vormpjes in met olijfolie, en maak een bain-marie klaar waar je vormpjes in kunnen. (Makkelijkste is flexibele, maar ook andere ovenbestendige timbaaltjes of dessertkommetjes kunnen dienen. Als je de flan achteraf maar mooi uit de vorm krijgt.) Weeg nu 250 gr. gekookte courgette af. Doe in de bokaal van de keukenrobot (cutter). Doe er de eieren bij, de room, de geperste knoflook, de bloem, peper, zout en gesnipperde basilicum. Laat de machine draaien tot je een gladde romige massa hebt. Vul de vormpjes en plaats ze « au bain marie » in de oven, gedurende 50 à 60'. Uit de oven halen en laten afkoelen. 2. de tomaten De tomaten in kokend water dompelen,pellen,zaadjes en sap verwijderen en in kleine blokjes snijden. Sjalot pellen en fijnsnipperen, peterselie fijnhakken en wat met peper en zout, 4 soeplepels olijfolie en 2 soeplepels citroensap voorzichtig door de tomatenblokjes mengen. Opdienen De borden klaarzetten, de courgetteflan voorzichtig uit de vorm halen en midden op elk bord plaatsen; wat tomatenmengesel rondom de flan leggen; een blaadje basilicum bovenop de flan. Inspiratiebron De kooklessen bij Fabio Marangon in Turnhout, cucinamarangon. Het originele recept was een flan van aardpeer, garnituur bij eendenborst met looksaus meer recepten vragen home © Artichaud 2007 Sitemap

Bronvermelding