'Soep met sjalotten en roquefort', van André

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 07-02-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g sjalotten en ......

Bereiden

500 g sjalotten 1 eetl maïsolie 1/2 dl cognac 1 l gevogeltebouillon 50 g roquefort 2 dl room zout 2 eetl gesneden bosui - Pel de sjalotten. Snipper van deze sjalotten 25 g en bewaar dit als garnituur voor de soep. Snijd de rest van de sjalotten in ringen. Doe de maïsolie in een royale pan en verhit deze. Zet hierin de ringen gesneden sjalotten aan gedurende ca 4 minuten. Blus de sjalotten af met cognac. - Doe de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Temper het vuur en laat de bouillon gedurende 3 uur zachtjes trekken (mag beslist niet koken). Zeef de bouillon en breng deze nu opnieuw aan de kook. Laat daarna afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. - Meng de room met de roquefort en klop dit op tot yoghurtdikte. Bewaar afgedekt in de koelkast. - Bereiding à la minute: Breng de sjalottenbouillon aan de kook en breng deze op smaak met zout., Verdeel de fijn gesneden bosui en de voorbereide gesnipperde sjalotjes over de soepkoppen en vul deze met sjalottenbouillon. - Schep de roquefortroom op de hete bouillon en gratineer dit onder de grill. Serveer direct. André Mol - Kaatje bij de Sluis - Sinds kort is André Mol aan een nieuwe uitdaging begonnen. Hij leidt de keuken in de 'Ernst Sillemhoeve' in de bossen van Lage Vuursche in Den Dolder.

Bronvermelding