'Mexicaanse Kaassoep', van Ingrid

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Mexicaans.

Laatst aangepast: 04-05-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 g pan, soepkommen en ......

Bereiden

1 eetl olie ½ blikje tomatenblokjes (à 400 g) 1 potje maïskorrels (à 180 g) ½ kippenbouillontablet 100 g (Mexicaanse) geraspte kaas (bijv. gratiné Mexicano) 2 takjes verse koriander 25 g tortillachips - De bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. In een pan de olie verhitten en de uiringetjes ± 1 minuut zachtjes fruiten. De tomatenblokjes ± 2 minuten meebakken. De maïsblokjes en 3 dl water toevoegen, aan de kook brengen, het bouillontablet erboven verkruimelen en de soep afgedekt ± 5 minuten zachtjes laten sudderen. - Van de geraspte kaas 2 eetl achterhouden, de rest van de kaas toevoegen en al roerend laten smelten. De koriander boven de soep fijnknippen en ± 1 minuut zachtjes meeverwarmen. De tortillachips in kleine stukjes breken en vermengen met de rest van de kaas. De soep over twee kommen verdelen en in het midden van de kommen het tortilla-kaasmengsel op de soep scheppen.

Materialen

Bronvermelding