'Sate-saus' van een echt oud Indonesich vrouwtje, lekkerder kan bijna niet

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Ingrediënten voor 4 personen - halve pot pindakaas - 3 dl. kokend water - 5 el. ketjap manis zoet - 1 el. azijn - 1,5 el. suiker - 1 ui - 1 teentje knoflook (mag meer) - 1 thl. ketoembar - 1 thl. djinten - 1 thl. laos - 1 thl. sambal Bereidingswijze Fruit de uitjes tot deze een beetje glazig zijn. Voeg de pindakaas aan het kokende water toe en roer het goed door elkaar. Voeg vervolgens de gefruite ui en de overige ingredienten toe en laat het geheel nog even op een zacht vuur opstaan. Blijven roeren en voila een heerlijke satesaus.

Bronvermelding