Menu
Aardappel gratinee met magor
Ingrediënten
- 6 takjes verse tijm
- 750 gr aardappelen, geschild en in plakjes geschaafd
- 2 dl melk
- 1 teen knoflook, geperst
- 150 gr magor
- 1 ei
- 25 gr pijnboompitjes, geroosterd
- 4 el geraspte kaas
- 3 el paneermeel/broodkruim
- 25 gr boter
- zout, peper
Bereiden
Oven voorverwarmen op 225 graden. Helft van de tijm fijnknippen. Plakjes aardappel dakpansgewijs in ovenschaal leggen, elk laagje met zout, peper en tijm bestrooien. Melk verwarmen, knoflook en 75 gr magor toevoegen en laten smelten, beetje laten afkoelen. Ei loskloppen, melk-kaasmengsel toevoegen en alles over de aardappels gieten. Rest van de magor verkruimelen en met pijnboompitjes over de aardappels verdelen. Geraspte kaas en paneermeel mengen en over de aardappelen verdelen, klontjes boter over paneer-kaasmengsel verdelen. Met aluminiumfolie bedekken en 30 minuten in oven. Folie dan verwijderen en nog 15 minuten bruin en gaar bakken. Garneren met rest van de tijm.
Materialen
ingevette ovenschaal