Menu
Andijviestamppot
Ingrediënten
- 1,5 kg kruimige aardappels
- 250 gram champignons
- 50 gram boter
- 200 gram gerookte spekblokjes
- 60 gram andijvie
- 200 gram belegen komijnekaas
- zout, peper en nootmuskaat
- 1,5 dl melk
Bereiden
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snij in stukken; was de andijvie en snij fijn; borstel de champignons schoon en snij in plakjes of kwarten.
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in een bodem water met zout in ± 20 minuten gaar. Verhit de boter in een koekenpan en bak het spek uit. Bak de champignons even mee. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de warme melk erdoor. Schep de andijvie, spek, champignons, peper en nootmuskaat door de puree en warm de stamppot goed door.
Serveertips
Snij de komijnekaas in kleine blokjes verdeel dit over de stamppot