Bietensalade met geitenkaas

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 14-06-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram hollandse geitenkaas
  • 55 gram hazelnoten/pecannoten
  • 1/2 zakje verse dille
  • 1 zak veldsla
  • 2 theelepels honing
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel mediums sherry
  • 2 eetllepels olijfolie
  • 1 eetlepel walnootolie
  • 1 schaal rode bietjes, 500 g gekookt

Bereiden

Snijd de bietjes in blokjes. Snijd de geitenkaas in blokjes. Meng de walnootolie, olijfolie, sherry, azijn en honing tot een dressing. Breng de dressing verder op smaak met zout en peper, klop hem goed door en giet hem over de bietjes. Rooster de noten in een droge koekenpan. Meng de geitenkaas, noten en dille door de bietjes. Meng de veldsla er door heen. Of leg het bietenmengsel er bovenop.

Bronvermelding