Menu
GEBAK: de meest snelle appeltaart van cake-deeg
Ingrediënten
- 250 gr. boter op kamertemp(of e.v.margarine)
- 250 gr. kristalsuiker
- 3 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 gr. gezeefde bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 1 ctroen geraspt ( of ander smaakje)
- 4 appels (b.v. golden delicious:blijven mooi heel).
- 1 eetl. rozijnen
- 1 snufje zout
Bereiden
Oven voorverwarmen op 160 gr. Mix de boter samen met de suiker tot smeuige massa (kleur is licht geworden).
Mix de eieren erdoor en de vanillesuiker( Je kunt 1 ei vervangen door wat melk)
Voeg de bloem toe met bakpoeder en wat zout.
Tenslotte het smaakje.
Doe 2/3 van het deeg in de beboterde vorm.
Leg daarop appelparten...(de appel in vieren geeft een stevige smaak)
Strooi wat extra suiker ,kaneel en de rozijnen erover.
Tenslotte verdeel het overige deeg eroverheen.
Baktijd 75-85 min.
Je kunt variëren met fruit: i.p.v.appel kun je een blik abrikozen nemen of peren of iets anders
Ook met ingredienten kun je variëren:nootjes,amandelen,amaretto of wat cognac .Verzin zelf maar wat. Alles past bij dit cake-gebak.
Materialen
ronde bakvorm 22/24 cm. mixer