Menu
Kiprisotto
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 250 gram droogkokende rijst
- 1 ui
- 1 theelepel kerrie
- 1 zout, peper, paprikapoeder
- 1 beetje kipkruiden
- 5 dl bouillon van een bouillontablet
- 1 boter of olie
- 250 gram champignons in plakjes
- 1 half potje paprika in het zuur
- 1 klein blikje worteltjes met doperwtjes
- 1 klein blikje ananas in stukjes
Bereiden
Laat de boter of olie in een pan met dikke bodem (bijv. een wok) heet worden en fruit hierin de ui glazig maar niet bruin.
Voeg de kerrie en de ongewassen ongekookte rijst toe en laat de rijst bakken tot de korrels geel zien.
Roer er de zout, peper en paprikapoeder door en schenk er de bouillon bij.
Laat de rijst zo zacht mogeljk zonder roeren in 25 min. gaar worden met de deksel op de pan.
Snij intussen de kip en stukjes en kruid deze met wat kipkruiden. (niet te veel)
Haal dit uit de pan, bak dan de champignons en haal dit ook uit de pan.
Doe de gare rijst in een braadslede of grote ovenschaal en meng de kip, champignons, paprika, doperwten, worteltjes en ananas hierdoorheen.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en doe dit geheel nog 10 minuten in een voorverwarmde oven op ong. 240/250 graden of op stand 6.
Dit kan je ook heel goed van te voren klaar maken en later alleen nog maar in de oven verwarmen, lekker makkelijk met visite.
Dit gerecht is ook heel lekker koud te serveren op een warme zomerdag of als bijgerecht bij de BBQ.
EET SMAKELIJK
Materialen
1 wok 1 braadslede of grote ovenschaal