'Bananenchips. (Ghana)' Makkelijk en leuk om te maken met kinderen

Anders, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

* 3 grote gele bakbananen, * arachide-olie voor het frituren, * 1 eetl. gemberpoeder, * zout naar smaak. * 1 eetl. cayennepeper, Pel de bananen en snijd ze met een scherp mesje in dunne rondjes. Laat in een (frituur)pan de olie 190 graden heet worden. Bak telkens een paar plakjes banaan tegelijk in de hete olie. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bak de rest van de bananen op dezelfde manier. Meng het gemberpoeder, de cayennepeper en het zout in een papieren zak. Voeg de banananchips toe en schud met de zak, zodat de chips bedekt worden met de kruiden. Serveer ze warm bij een drankje.

Bronvermelding