Geitenkaas voorgerecht

Anders, Hapje, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 10-03-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • geitenkaas

Bereiden

Gebakken geitenkaasjes met noten-honingsaus 8 verse geitenkaasjes 2 beschuiten en stokbrood 2 theelepels tijm, ½ dl honing 100 gram gemengde noten peper, (knoflook)olie, ei Snij elk geitenkaasje in 2 plakken.. Maak een paneermeel van beschuit, tijm en wat peper.. Paneer de kaasjes met een losgeklopt ei en het paneermengsel. Snij van een bruin stokbrood 16 sneetjes. Verwarm al roerend de noten met de honing.. Bak de kaasplakjes om en om goudbruin in knoflookolie, laat het iets smelten en serveer dit dan met een lepel honingsaus tussen 2 sneetjes stokbrood. --- Gebakken appel met geitenkaasjes 2 eetlepels rode wijnazijn 2 eetlepels honing 3 eetlepels olijfolie zout, peper 2 appels, liefst red delicious 2 eetlepels boter 4 plakken zachte geitenkaas of 1 Camembertkaasje 1 zakje veldsla 65 gram walnoten Roer een dressing van azijn, honing, olie, zout en peper. Schil de appel, boor ze en snij uit elke appel 2 dikke schijven. Bak ze in de boter aan beide kanten bruin en leg op een bakplaat met aluminiumfolie. Verwarm de oven of grill voor op de hoogste stand. Leg op elke plak appel een plak geitenkaas of ¼ van de camembert en gratineer in de oven. Verdeel de sla over 4 bordjes, schenk de dressing erover en doe de walnoten erover. Leg de warme schijven erop en serveer dit met stokbrood en eventueel extra honing. --- Geitenkaas met honingdressing ½ dl witte wijn 4 eetlepels honing zout, peper 1 plak geitenkaas p.p. groot uitgestoken rondje roggebrood halve druiven zonder pit Maak een dressing door wijn en honing in een pannetje in te koken en op smaak te brengen met zout en peper. Zorg ervoor dat roggebrood en kaas even groot zijn. Laat de kaas (op het roggebrood) net even smelten onder de grill. Leg op een bordje, leg de halve druiven er omheen, giet de warme dressing erover. -- Verborgen geitenkaas met abrikozen 1 pakje diepvriesbladerdeeg 15-20 gedroogde abrikozen 200 gram geitenkaas 2 lepels peterselie Week de abrikozen. Laat het deeg net ontdooien. Snij de abrikozen in stukken en meng met peterselie en de verkruimelde kaas. Leg op de deegplakjes en vouw diagonaal dicht, bak 25 minuten op 190 graden. --

Bronvermelding