Indiase rijstsalade met geroosterde kip

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.
Wachten: 150 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 20-06-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el madras currypasta (pot, Pataks(
  • 200 gram basmatirijst
  • 1 el zonnebloemolie
  • 250 gram kipfilet, in repen
  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • ½ krop Romano- of ijsbergsla
  • 1 komkommer, zaden verwijderd, in blokjes
  • 2 bosuitjes in ringen
  • 1 bosje koriander, vers, blaadjes fijngehakt
  • voor de dressing:
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 à 3 el honing
  • 1 citroen (sap van)
  • versgemalen peper, zout

Bereiden

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakkingk giet af en laat afkoelen (ca. 2-3 uur). Klop de currypasta door de olie en marineer hierin de kip minstens een half uur. Verhit een grillpan en ftill hierin de kip rondom bruin en gaar. Rooster de cashewnoten en laat ze afkoelen. Schep de sla, komkommer, bosui en koriander (houd iets apart voor de garnering) door de afgekoelde rijst. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en maak op smaak met peper en zout. Meng de dressing goed door de salade en zet tot gebruik in de koelkast. Vlak voor het opdienen de cashewnoten door de salade mengen en de kiprepen erop leggen. Garneer met de rest van de koriander.

Bronvermelding