Nasi Goreng met groenten

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 10-03-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr Rijst (Pandan of Basmati), gekookt en afgekoeld
  • 375 gr kipfilet in stukjes gesneden
  • 1 stuk ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 5 eetlepels arachïde olie
  • 1 stuk tomaat, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel trassi, verkruimeld
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 blaadje salam (toko)
  • 1 theelepel laospoeder
  • 1 stuk kippenbouillonblokje
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 100 gr gedroogde garnalen (toko)
  • 300 gr wokgroenten (Chinees of Thais)

Bereiden

Zorg dat de rijst reeds gekookt en koudgeworden is. Verhit de olie in de wok/wadjan en fruit hierin de ui met de knoflook goudgeel. Voeg de tomaat, trassi, sambal oelek, salamblaadje, laospoeder en het bouillonblokje toe; roer even om en voeg de kipblokjes erbij. Blijf omscheppen tot de kipfilet goudbruin en van binnen bijna gaar is. Voeg nu de wokgroenten met de ketjapsoorten erbij en roerbak dit met de kip en kruiden 1 à 2 minuten goed door. Voor daarna al bakkend de rijst erbij en verhit deze door en door met de groenten en de kip. Blijf omscheppen. Lekker met stukjes komkommer, atjar, krroepek, en een gebakken ei.

Materialen

wok of wadjan

Bronvermelding