'Boerenkool op z'n Schots', van Anne

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 18-11-2019 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g gesneden boerenkool en ......

Bereiden

750 g gesneden boerenkool 20 g boter snufje zout 2 eetl citroensap 1 eetl suiker royaal vers gemalen peper 125 ml crème fraîche - Smelt de boter in een wijde pan, bijvoorbeeld een wok. Voeg eerst het citroensap, de suiker en het zout toe en vervolgens steeds bij kleine beetjes tegelijk de boerenkool. Voeg tussentijds eventueel wat water toe. - Roerbak de slinkende boerenkool nèt gaar en schep ten slotte de crème fraîche en lekker veel versgemalen peper erdoor. Zorg dat deze romige boerenkool goed warm is. Eet er bijvoorbeeld gegrilde lamskoteletten of ribkarbonades van een varken bij.

Bronvermelding