Aspergesalade met rosbief en brie

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 26-06-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 75 g gemengde bladsla
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en versgemalen peper
  • 200 g rosbief, in plakken (vleeswaren)
  • 200 g brie, in plakken
  • 125 ml zure room
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)

Bereiden

Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant af. Kook ze 3 min. zodat ze nog knapperig zijn. Giet ze af en spoel er koud water over. Meng de sla met olijfolie, citroensap en zout en peper. Verdeel de sla over de borden. Schik daarop de asperges, rosbief en brie. meng zure room met mierikswortel en serveer dit er apart bij. Lekker met geroosterd witbrood of notenbrood. Tips: Ipv geraspte mierikswortel kunt u ook geraspte verse radijs gebruiken. Zet de plakjes brie naast elkaar op een bakplaat even onder een hete ovengrill en serveer ze licht gesmolten op de salade.

Bronvermelding