Allerlei variaties, gevulde eieren (2), van Ria

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-12-2019 | 80 keer bewaard

Ingrediënten

  • hoeveelheid eieren naar keuze
  • halvanaise
  • peper en zout
  • wat gesmolten boter
  • ook wat zure room

Bereiden

Basis. De eieren in ongeveer 10 minuten koken. Dan zijn ze wel hard. In koud water laten schrikken, water weggooien en opnieuw koud water erbij. Laten afkoelen en pellen. De dooiers in een kom wippen en fijn prakken. Een beetje gesmolten boter, wat halvonaise ( of iets dergelijks ) en zure room erbij. - Het eiermengsel verder mengen met bijvoorbeeld: *Zelf gemaakte tapenade van 2 ansjovisfilets, 50 g olijven, 2 eetl tonijn, 2 eetl kappertjes,1 tl mosterd, 2 eetl olijfolie, peper. *Fijn gesneden geroosterde paprika's uit een potje, fijn geraspt uitje, paprikapoeder en wat cayennepeper. *Knapperig gebakken bacon, peper en tomatenketchup. *Allerlei tuinkruiden met wat maggi, peper, zout en worcestershiresaus. *Inhoud van een blikje zalm, peper, zout, paprikapoeder. *Fijn gesneden gember met wat kerrie. *Piccallily en peterselie, wel wat zure room erbij. *Flink wat mosterd, zout, peper en wat gedroogde dille. *Teentje knoflook, chilipoeder, paprikapoeder en een scheutje rum, whisky of slivowitch. *Zure uitjes, kerriepoeder, abrikozenjam. *Klein gehakte zure uitjes, augurkjes en wat kappertjes. *Geraspte appel, peper, ietsje zout en een scheutje vermouth . - +Bij de meeste recepten heb ik geen extra zout bij de ingrediënten gezet, dus misschien af en toe wel toevoegen. +Garneren met een ingrediënt uit het mengsel of een stukje tomaat, paprika, kappertjes, krulpeterselie, sprietjes bieslook enz.

Bronvermelding