Menu
Appeltaart
Ingrediënten
- 400 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 200 gram basterdsuiker
- 1 ei
- 250 gram roomboter gezouten
- 750 gram appels (goudreinet=boskoop, jonagold, golden del)
- 2 theelepels suiker
- kaneel
- rozijnen
Bereiden
Verwarm de oven op 200 graden
Roer in een kom bloem, zout bakpoeder en suiker door elkaar.
Doe hierbij de boter (in stukjes).
Klop het ei los en hou een beetje apart voor de deeg bovenop te bestrijken.
Doe het losgeklopte ei erdoor en kneed een soepel deeg.
Zet 1/3 vh deeg in de koelkast.
Beboter een springvorm en druk het deeg op de bodem en een beetje langs de rand vd springvorm
Schil de appels en snij ze in stukjes en doe de rozijnen de kaneel en de suiker erdoor.
Doe wat meel op het aanrecht en rol de rest vh deeg in een lange reep en snij hier reepjes van .
Doe de appels in de vorm en leg de reepjes deeg er voorzichtig overheen evt met behulp van een mes de reepjes los snijden vd aanrecht. Borstel het ei eroverheen voor een mooie kleur
Zet de vorm in het midden vd oven en bak ong. 50 min en laat als de taart nog niet te bruin is de oven nog 10 min dicht.
Ik kan niet precies aangeven hoelang de taart in de oven moet, hij moet bovenop mooi goudbruin van kleur zijn