Kalkoenfilet met pesto uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 40 minuten,

Laatst aangepast: 30-06-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuks citroen
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram basilicum
  • 25 gram pijnboompitten
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 filets kalkoen of kip van 150 gram

Bereiden

Meng de knoflook, basilicum, pijnboompitten, kaas, peper naar smaak en 3 eetlepels olijfolie in de lender of keukenmachine tot een pesto. Wrijf de filets royaal in met de pesto en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Leg de stukken citroen ertussen en besprenkel ze met olijfolie. Schuif de schaal in de oven op 150 C. Laat in 30-40 minuten gaar worden. Serveer de kalkoen in plakken en schep de jus erover. Lekker met tagliatelle en een salade met broccoli.

Bronvermelding