Nassi met garnalen

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 11-03-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 250 gram beenham in reepjes
  • 750 gram rijst (gekookt,koud)
  • 40 gram doperwten (diepvries)
  • 2 el sojasaus
  • 4 lenteuitjes (schuin gesneden)
  • 250 gram kleine garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 gedroogd pepertje

Bereiden

Losgeklopte eieren met zout en zwarte peper bestrooien en in wok met 1 el olie bakken. Daarna op bord doen. In wok 1 el olie rondwalsen en ui bakken totdat die niet meer glazig is. Ham toevoegen en 1 min. roerbakken. Rijst en erwten toevoegen en 3 minuten roeren. Toevoegen: lente-ui, sojasaus en ei. Ondertussen garnalen in koekenpan met wat knoflook en rode peper bakken. Voeg de garnalen toe en goed omscheppen en verwarmen. Een deel van de garnalen als garnering gebruiken. Lekker met sugarsnaps en broccoli.

Materialen

wok

Bronvermelding